Kommunikasjon

Stadig kortere reisevei til Ski

Elleve minutter. Lengden av et godt, gammeldags friminutt. Akkurat så lang tid det tar å koke pasta. Eller reise fra Oslo til Ski med toget.

En ny Follobane er på vei. Norges største samferdselsprosjekt. Tilgjengelighet er det nye mantra når nye næringseiendommer etableres. ­Transport skal foregå så enkelt som mulig, ta minimalt med tid og være til å stole på. Kommunikasjons­mulighetene er alfa og omega. Veiut­bygging av nye E18 og en ny Follobane gjør at Drømtorp Næringspark har havnet midt i det østlandske smørøyet.

Det tar 11 minutter å ta T-banen fra ­Ullevål stadion til Oslo S. Tog fra Lillestrøm går ­allerede i tunnel, og bruker samme tid. Dette har vært avgjørende for en eksplosiv utvikling på Nedre Romerike. Nå følger hele Ski-­regionen etter for fullt. Når en ny Follobane står ferdig i 2022, ser også et nytt, moderne kollektiv­knutepunkt i Ski dagens lys.

sko

Grønn transport til Drømtorp Næringspark

Drømtorp ligger midt i ­hjertet av byen Ski. Atkomsten til nærings­parken med offentlig ­kom­munikasjon er et enkelt og fullgodt alternativ. En ny Follobane, økt satsing på buss og ferdig utbygd E18 trekker Drømtorp nærmere brukerne, uansett transport­middel. Men hva med å komme seg til Drømtorp på den grønne, myke måten?

La oss gå av toget på Ski stasjon fire år frem i tiden. Kun 11 minutter etter at du gikk på i Oslo sentrum. Spasér bort til sykkelpoolen på Ski stasjon. På Drømtorp finnes en identisk satelittpool. Sett deg på sykkelen og velg den grønne, myke veien gjennom Ski idrettspark. Fem minutter senere tråkker du inn i Drømtorp, Ski Næringspark.

Å komme inn i en næringspark som er ­ekstremt bra tilrettelagt for syklister. Stativer, veier og vaskeplass for sykler, og oversiktlig og fint å tråkke seg ­gjennom det grønne. Her er det lett å se at de grønne områdene blir bra ivaretatt. I tråd med Höegh Eiendoms ambisiøse miljø­profil er det selvsagt planlagt en egen sykkel- og bildelingsordning på Drømtorp.

En bildelingsordning blir etablert når brukergrunnlaget er bredt nok. Hertz Bilutleie har kontorer på Drømtorp, og er naturlig samarbeidspartner på leverandørsiden. Men tar du bena fatt, er det bare 1400 ­meter til Ski stasjon, og en egen pendel­buss går dit hvert 10. minutt. Alle grønne veier fører med andre ord til og fra nærings­parken på Drømtorp!

574A1691-cropped